Zamyšlení nad stavem současných věcí


Autor: Mat - Datum: 26 Srpen 2019

Zamyšlení nad stavem současných věcí Události posledních týdnů a měsíců mě dohnali k sepsání a shrnutí mých myšlenek a názorů. Je to takové pozastavení se nad tím, co se poslední dobou událo z mého osobního pohledu. A komu se to nelíbí, může sparťanovi políbit prdel.

Co se týká změn v hráčském kádru
Můžu si o tom myslet (a myslím) co chci, pravdou ale je, že to není moje věc. Co člověk, to jiné změny, a o úspěšnosti tohoto konání bude jen a pouze mluvit výsledek po konci sezóny. Vše ostatní je podružné. Je úplně fuk, jestli hráči budou vypadat dobře v Movemberu, jestli o půlnoci trénují nebo kalí nebo jestli v přípravě všechno prohrají 0:10. Jiná věc je komunikace klubu k fanouškům a trochu i k hráčům. Je zcela pochopitelné, že se nekomentují průběžná jednání. Ale pokud o hráče už nemáme zájem, nedejbože že už dokonce je i známo, že bude hrát jinde, pak prostě nepochopím, před kým se to snaží klub utajit. Stačily by 3 obyčejné věty. O toho a toho hráče již nemáme zájem, děkujeme mu za jeho pomoc Kladnu a přejeme hodně úspěchů v budoucím angažmá i životě. Naprostá blbost. Ale jednak naprostá slušnost mu takhle za celý klub poděkovat. Po pěti letech nám ty kluci pomohli zpět do extraligy. A když už upřednostnili jinou nabídku nebo jí ani nedostali, najednou se k nim neznáme. Tak aspoň takhle díky Tome, Petře, ještě jednou Tome a Petře, Linusi, Adame i Jirko. No a jednak to má ještě jeden rozměr. Bylo a vždycky tu bude ústní předávání „zaručených“ zpráv ohledně všeho možného, hokej nevyjímaje. Povětšinou to nejsou moc hezké věci. A bohužel nemálo z nich se ukáže pravdivých. Nemálo jsem jich slyšel i četl od dubna. A spoustě z nich nemám důvod nevěřit, protože to zapadá do událostí minulých, nějaké zdroje se ukázaly v minulosti dobře informované a mnoho z nich to ani nedává nikde veřejně vědět, aby to snad dělaly kvůli chvilce slávy. Pochopitelně v tom jsou i věci, které pravda nejsou. Jenže klub místo toho, aby se jich co nejvíc snažil zbavit s tím, že sám podá oficiální info, zarytě mlčí. Vypadá trochu divně, když Vildumetz se beze slova objeví v Ústí, aby pak po čase byl na zkoušce ve Varech a o tom, že nebyl náš, si musím přečíst na diskusi na fanklubu. Ale design čísel na kostce je nový!

Co se týká nových dresů
Je to hnus. Netuším kdo to dělal, ale nepovedlo se to. Jaký to kontrast s první variantou dresů s rytířem na hrudi. Jednoduché, zalomené pruhy na rukávech a štulpnách krásně korespondují s tvary loga. Takhle si představuju profesionální práci. Ale je to můj názor, třeba se to všem strašně líbí. Vybíralo se ze čtyř variant. Je pěkné, když si třeba v Budějkách nebo Zlíně také vybírali z několika variant, fanoušci mohli hlasovat a hráči budou hrát v té variantě, která je mezi lidmi nejvíce oblíbená a tím více se dokážou s klubem ztotožnit. A protože i pro nás je názor fanoušků důl… no nic, vybrali jsme za vás, popojedem.

Co se týká permic a stadionu
Měli zimák, ale chodili jim tam lidi. Dlouhá léta, pro mě odnepaměti a ve všech ostatních klubech doteď platí, že permice se prodávají před sezónou. Má to svou logiku. Klub má peníze dopředu a může s nimi nakládat, stejně tak při jednání se sponzory, kolik že minimálně lidí uvidí jejich reklamu. Pro fanoušky to má zas tu výhodu, že už jí mají a nemusí nic řešit. Prostě jen přijdou na zápas. To asi málo bystří mozek, proto si před každým utkáním můžu vlézt na web, vyplnit jméno, přijmení, email, telefonní číslo, odsouhlasit údaje, souhlasit s podmínkami, zadat celkem 23 čísel z karty, přihlásit se na meil, stáhnout si vstupenku, a když už jsem takto vybaven, abych nemusel čekat frontu u pokladen, tak jí pak 5 minut čekám u vchodu, protože na 1500 lidí je otevřený jeden vchod a u něj dva pořadatelé. Stane se, chyby děláme všichni, ale je přeci vidět kolik lístků mizí z předprodeje, tak v dalším utkání jich tam bude víc. Nebylo. Ale potřetí se zadařilo! Ale to mi už vlastně bylo fuk, protože na zimák jsem se dostal bez jakékoli kontroly, a to aniž bych nějakému pořadateli utíkal, lezl někam přes zábranu nebo mi někdo otevíral zavřené dveře. Ale proč to řešit, příjmů ze vstupného máme přece dost. Po urgenci skrze magistrát už od druhého zápasu byly aspoň otevřené dámské záchody a byl v nich dokonce i papír. Já to chápu, musíme teď hlavně připravit zimák na tu extraligu a tohle v žádném manuálu nebylo.

Co se týká začátků utkání
Chápu, že kvůli zahraničnímu soupeři bylo asi nutné volit neobvyklý čas. Jinak jsou prázdniny. Děti nemusí ráno nikam vstávat, zatímco pracujícím nikdo pracovní dobu nezkrátil. Proto dává smysl mít začátky ve všední dny jako v sezóně, totiž od 18:00. Jako v utkání s Karlovými Vary. Jo moment, to se hrálo u nich. Ano, vyjdou lidem vstříc s časem, permice už mají v klidu nakoupené a proto jich tam přijde 2810. Dvakrát jsem nestihnul začátek utkání, z práce jít dřív nemůžu a dopravní špička dokoná zbytek. Na Plzeň u nás bylo na zimáku 1372 lidí. Platí první věta z odstavce výše.

Co se týká informování obecně
O permicích vám dáme vědět týden před prvním přípravným zápasem (ve čtvrtek). Čtvrtek týden před tím – nic. Pátek – nic. Sobota – nic. Neděle – nic. V pondělí se uráčíme dát aspoň vědět, že se prodej odsouvá. Ale poučili jsme se, už vám neřekneme na kdy, takže si nestěžujte, že vás pak neinformujeme.

Slovo závěrem
Možná budu vypadat jako kverulant. Ale já se fakt moc nevyžívám v tom večer hodinu a půl sedět u sepisování tohohle článku. Já to dělám proto, protože ten klub mám přes všechny problémy rád a chtěl bych mu pomoct. Protože tohle (a myslete si o tom co chcete) si nemyslí zas tak málo lidí. Ale oni se na to ve výsledku na rozdíl ode mě vyserou a nic řešit nebudou, jen prostě jednoho krásného dne na ten zimák už nepřijdou. Otázka zní, jestli to padne na úrodnou půdu a jestli vůbec klub má o zlepšení zájem. Ano, těch několik málo magorů (a magorkyň? Češtině docházejí slova) se na ten zimák dostaví ať se děje co se děje. Ale to je fakt málo. Ideálně tam má každý zápas přijít 5000 lidí a zaplnit ho. Pak budou příjmy ze vstupného o úplně něčem jiném a i vyjednávací pozice se sponzory bude jiná. Já neuznávám takové ty řeči, že na Kladně lidi na hokej nechodí. Lidi jsou všude stejní. Hokej je zábavní produkt a musí se dobře prodat, jen tak sami od sebe se ty lidi velkými fanoušky nestanou. Jeden příklad za všechny. Brno ja často dáváno do souvislosti s tím, jak tam lidé hokejem žijí, koncekonců mají skoro pořád vyprodáno. V sezóně 2002/2003 hrál s námi prales tehdy tým HC Hvězda (dnes Kometa, dříve Rudá hvězda) Brno. V tom hokejovém městě, kde tím všichni žijí, chodilo průměrně 330 lidí na zápas. Změnit se dá všechno. Ale je kontraproduktivní euforii po postupu zbytečně srážet věcmi, které se vůbec dít nemusí a jinde ani nedějou. Nechci a ani nemůžu tady ukazovat na nikoho konkrétního, netuším jak to funguje. Jestli někdo nedělá svou práci, jestli jich je málo a nezvládají to, jestli nejsou určené pravomoce a vše se musí dlouho schvalovat, fakt nevím. Třeba je všechno v pořádku a těch, co se jim to nelíbí, je minimum, vyjádřit se ostatně můžete sami zde nebo na ksichtoknize.

EDIT: Jo a kutloch v hospodě nám taky zruší, protože přeci co je nám do nějakých věrných. Dáš si pizzu?

fanat1c
Obrázek uživatele fanat1c
příspěvků: 308
28. Srpen 2019 - 10:59
Hezky napsane,

.

Facebook

Komunita

Povinná četba

HLAVNĚ NESPADNOUT!
Stephen Foster
Muž, jeho syn a jejich fotbalový klub
V tomto ironickém vyprávění o fandovské posedlosti, pojednávajícím o islandských majitelích, věčně se střídajících trenérech, neschopných hráčích, indických koláčích a stadionech, které se vyrovnají tomu nejlepšímu z východoněmecké architektury, se jistě poznají příznivci podřadných klubů z celého světa.

ZÁBAVA

Přívětivé místo pro fanoušky kladenského hokeje, kteří si rádi hrají nebo zrovna nemají co na práci. AKTUALIZOVÁNO!