Schůze s vedením – druhé pokračování aneb informační okénko je opět zde


Autor: Mat - Datum: 03 Srpen 2018

V úterý 31.7. se po skončení prvního přípravného zápasu uskutečnila na zimáku druhá schůzka mezi zástupci klubu a fanklubu, za klub se tentokrát účastnil i majitel a hráč v jedné osobě, Jaromír Jágr.

 

Hned v úvodu jsme se bavili ohledně permanentek, u kterých došlo ke zdražení a pozbyly platnost na play-off, navíc ani zahájení předprodeje nebylo dobré, když ještě šest hodin před začátkem utkání si je nebylo možné zakoupit on-line. Permanentky šly do předprodeje z toho důvodu, že byla snaha najít co nejlepší kompromis mezi cenou i s ohledem na změnu v cenotvorbě lístků (cena je levnější v předprodeji, navíc na různé soupeře budou i různé ceny), nespuštění prodeje o půlnoci pak bylo způsobené technickými problémy, za které klub nemohl a ani je nemohl ovlivnit.

Tím se plynule dostáváme k vyšším cenám a financím klubu obecně. Abychom měli šanci postoupit, je třeba mít klub jako celek na téměř ligové úrovni, tedy i včetně financí. V našem regionu bohužel není velká firma, která by se stala silným partnerem klubu. A to ještě díky osobě Jaromíra Jágra máme některé, kteří stojí hlavně o něj (což je třeba i důvod, proč jsou třetiny bez reklam, protože větší sponzoři mají větší zájem o „68“ než o prostor na ledě). Možnost vybrat více na vstupném je tak jednou z mála možností, jak přilepšit financím a potažmo i našim postupovým ambicím. A i tak se příjmy ze vstupného podílí na ročním rozpočtu tak do 10%. Toto číslo rozhodně není vysoké a jiné kluby mají příjmy ze vstupného mnohem vyšší.

Zde je na místě opět připomenout, že chceme-li postoupit, musíme se poměřovat s extraligovými kluby a ne třeba s Benátkami. Farmy (a nejen ty) často těží z toho, že v průběhu sezóny dostanou hráče z extraligy zadarmo, jen aby měli možnost hrát. Tuto možnost my ale nemáme, protože potřebujeme kádr, který bude hrát i play-off a doufejme baráž. Proto nelze brát za bernou minci, že někde v první lize mají levnější vstupné, jedná-li se o týmy bez ambic. A samozřejmě je pak znát i jakýkoli jiný výpadek ve financování celého klubu, jako bylo například pozastavení dotací od města. Po proběhlých kontrolách, které nezjistily žádné problémy, je však hokejový klub opět městem podporován.

Otázka k posilám samozřejmě musela padnout, a také jsme samozřejmě žádná konkrétní jména nedostali. Pouze víme, že rozhodně sháníme obránce. Co se týká obecného směřování, chceme dávat šanci vlastním mladým hráčům a hráče odjinud brát jen tehdy, pokud budeme přesvědčeni, že budou jednoznačně lepší než naši odchovanci. Nezbývá nám než doufat, že nějaká zajímavá jména ještě přijdou a kádr bude mít sílu na boj o postup.

Dalším bodem, ke kterému jsme se dostali, byly televizní přenosy a jejich případné poskytnutí permanentkářům. Jak někteří již víte, pralesní liga má pro následujících pět let nového titulárního sponzora, sázkovou společnost Chance, navíc se BPA stává marketingovým partnerem celé soutěže. Je proto možné, že se budou přenosy řešit nějak hromadně v rámci celé ligy a pak by se klub eventuelně musel podřídit soutěži. Bylo však krátce po oznámení tohoto partnerství a proto ani zástupci klubu zatím neví, jak to celé bude. Rozhodně ale RytířTV pokračuje dále a o sestřihy či rozhovory nepřijdeme.

Krátce jsme se pobavili i o zimním stadionu, který však není majetkem klubu, ale města. S odložením plánované rekonstrukce střechy tak klub nic dělat nemůže a případné dotazy a žádosti na budoucí vývoj ohledně zimního stadionu musíte směřovat na zástupce města.

A na závěr ještě informace pro výjezdníky. Vzhledem k tomu, že by za nás měl nastupovat i Jaromír Jágr, dají se předpokládat vyprodané stadiony všude tam, kam zavítáme. Zajištění lístků pro hostující fanoušky bohužel kluby nemají za povinnost a tak záleží jen na vůli každého z nich. U nás jsou lístky pro hosty vždy rezervovány, jestli i pro nás budou lístky rezervovány (jako třeba loni na Slavii či Přerově) nebo se na nás vykašlou a prodají vše domácím (České Budějovice) tak od nás nemá nikdo šanci ovlivnit, jedině můžeme doporučit sledovat stránky ostatních klubů a pokud bude internetový předprodej, zakoupit si je co nejdříve.

CHYSTÁME SE

na Vsetín do Brna

Busem každý den tam i zpět, podrobné informace včetně cen a přihlášek najdete odkazech níže:

 

NE 21.4. odj. 12:30 od ZS

 

PO 22.4. odj. 13:00 od ZS

 

Info ke vstupenkám: Zájemci nechť kontaktují Astixe nebo Zelího mailem či přes soukromou zprávu.

 

Kliknutím na banner výše budete přesměrováni na přehled všech plánovaných venkovních výjezdů, podrobné info a přihlašovací formuláře. Prosíme sledujte, průběžně upřesňujeme. Info se bude objevovat i na diskuzi.

Facebook

Komunita

ZÁBAVA

Přívětivé místo pro fanoušky kladenského hokeje, kteří si rádi hrají nebo zrovna nemají co na práci. AKTUALIZOVÁNO!