Nejdelší baráž v historii


Autor: Mat - Datum: 13 Září 2019

Není to zas tak dávno, co celé Kladno žilo v euforii z postupu. Konečně se zase vracíme tam, kam patříme. Přes léto se událo (a neudálo) spoustu věcí, někteří hráči odešli, jiní přišli a rozhodně ne všechno bylo (a stále není) v pohodě. Ale to je teď aktuálně na druhé koleji. I když si pochopitelně všichni přejeme co nejlepší umístění, reálně náš cíl bude jediný – udržet se v extralize.

 

 

No a protože se letos sestupuje přímo, čeká nás nejdelší baráž v historii ligy, celých 52 kol. Kdo po posledním bude mít nejméně bodů, spadne. Každý bod je proto sakra důležitý a je jedno, jestli ho získáme v neděli proti Spartě při 20 stupních nebo v úterý proti Zlínu za deště při 5 stupních. Co tím chci říct. Fandíme Kladnu a naše přítomnost bude důležitá v každém zápase. V pralese se dalo pochopit, že v zápase proti Kadani vlastně o moc nešlo. Teď to ale bude jiné. Nemá cenu si vybírat soupeře nebo přijít jen při správné konstelaci hvězd, důležité zápasy budou totiž všechny. Primárně se rozhoduje na ledě. Ale ani podpora z tribun není zanedbatelná. Hráčům se bojuje jinak a rozhodčí jsou pod jiným tlakem, když nás tam je 2000 a fandí 30 lidí a když je vyprodáno a fandí (aspoň na odpovídačku) všichni. Pan Shimi ve svém blogu už trochu nastínil, že v kotli a okolí dojde k menším změnám, a to za účelem vytvoření co nejlepší atmosféry. Sami to ty lidi ale nevytrhnou, pokud v podpoře nebudou pomáhat i ostatní, nebo snad dokonce jejich úsilí podkopávat. Není to krasobruslení a počítají se jen góly a body. I když v jednom zápase dostaneme nálož, je to pořád jen jedna prohra a jede se dál. Proto se vykašlete na aktivní projevy nespokojenosti s hrou na tribuně, takové to pískání při nepovedené přesilovce a tak. Našim cílem je získat body za výhru, ne za krásu. Pojďme tedy společně jít podpořit Kladno v celé sezóně, ať na jejím konci můžeme opět slavit, tentokrát udržení v nejvyšší soutěži.

Facebook

Komunita

Povinná četba

HLAVNĚ NESPADNOUT!
Stephen Foster
Muž, jeho syn a jejich fotbalový klub
V tomto ironickém vyprávění o fandovské posedlosti, pojednávajícím o islandských majitelích, věčně se střídajících trenérech, neschopných hráčích, indických koláčích a stadionech, které se vyrovnají tomu nejlepšímu z východoněmecké architektury, se jistě poznají příznivci podřadných klubů z celého světa.

ZÁBAVA

Přívětivé místo pro fanoušky kladenského hokeje, kteří si rádi hrají nebo zrovna nemají co na práci. AKTUALIZOVÁNO!