Informace z úterní schůzky


Autor: Mat - Datum: 21 Září 2019

Jelikož se nám v mezidobí mezi sezónami nahromadila spousta problémů a nevyřešených věcí, byl nejvyšší čas jít si vše vyjasnit a pokud možno pohnout věcmi tím správným směrem. V úterý večer proto proběhla na zimáku schůzka, za fanoušky přítomni Zelí, Mat, Plech a Georgino, za klub pak Jaromír Jágr, Vít Heral, Jiří Kalla a Lukáš Jůdl. O schůzce píšeme až teď, jelikož Mat taky nemá pořád čas a některé věci bylo lepší, když by o nich jako první informoval klub. Tak tedy pojďme na to.
 

Sportovní stránka – sám Jágr očekával výsledky i předváděnou hru lepší, než jaká aktuálně je a byla. Mluvil o tom, že si nemyslí, že by hráči byli špatně připraveni fyzicky, možná i lépe než lecjaký tým, ale hodně nám schází řekněme herní vyspělost. To že oproti nám vypadá soupeř mnohem rychlejší je ten, že mají přesně zažité, jak se na hřišti chovat, kam si najet a podobně. Zatímco u nás se třeba stane, že hráč dle pokynů má jet buď vlevo, nebo vpravo, ale on pak v zápalu hry udělá stejně ještě něco (špatně) jiného. Občas i třeba přihrávka někam nazdařbůh do prázdna nemusí být chyba přihrávajícího, ale spíš toho druhého, který nebyl tam, kde měl být. V první lize nám to většinou nevadilo, protože soupeř dělal stejné chyby a individuálně jsme jej přehráli, bohužel to v extralize neplatí. Bohužel to nejde naučit lusknutím prstu a po pěti letech v pralese holt hráči některé návyky nemají zažité. Proto taky občas některé skoro až naivní řešení situací, jelikož v pralese to takhle fungovalo a hráči nejsou zvyklí na to, že soupeř mnohem lépe čte hru. Co se týče volání po posilách, je to samozřejmě hlavně otázka financí. Pokud přivedeme dalšího hráče, znamená to, že pak musíme platit nejen jeho, ale i toho, kterého nahradil a který třeba nehraje. Dalším problémem jsou pak práva různých klubů a tabulkové odstupné.

Permice a lístky – předprodej permic se táhnul dlouho i z důvodu vyjednávání podmínek pro předprodej. Jágr si uvědomuje, že to bylo opravdu dlouhé, je ale přesvědčen, že celkově pro klub bylo lepší to protáhnout a sice někoho odradit, ale vyjednat si lepší podmínky pro předprodej permic a lístků, než mít horší smlouvu hned. Na prvním utkání nefungovali permice těm, co si je dobíjeli. Byla to chyba na straně provozovatele permic, Kalla instruoval pořadatele, aby lidi pouštěli. Od dalšího zápasu by vše mělo být v pořádku. Někteří také zaznamenali zmizení loga Sazky, je to z toho důvodu, že sponzorem extraligy je Tipsport a má výhradní právo na reklamu.

Občerstvení – stejně jako u herních výkonů v klubu čekali něco lepšího, hlavně s ohledem na to, že provozovatel má už zkušenosti odjinud (Liberec, Pardubice, možná další). Výdejní místa i pípy měly prý více než dostatečnou kapacitu, bohužel hodně selhal lidský faktor. Hned se to začalo řešit, před dalším zápasem bude obsluha lépe proškolena, možná i přijde nějaká zkušenější. Stejně tak se musí vyřešit, že obsluha neměla na vracení. Hospoda ještě není dodělaná a někdy v říjnu by měl přibýt stan před ní. Proč se to neudělalo dříve opět souvisí s vyjednáváním o smlouvách. BPA má celkem přesné požadavky toho, co se musí prodávat, co nesmí apod. včetně pokut za neplnění, řešilo se mimo jiné to, kdo za co tedy bude odpovídat (jelikož smlouvu s BPA má klub, ale prodej zas na starosti Colloseum). Každopádně v případě nespokojenosti se obracejte na klub nebo klidně přímo na Colloseum, ať mají zpětnou vazbu. Smlouva je víceletá (včetně snad nějakého sponzoringu) a i v zájmu Collosea je zlepšit se, jelikož jinak budou přicházet o tržby.

Město a zimák – spolupráce se současným vedením města je mnohem lepší než s tím minulým, v rámci možností se snaží vyhovět. Úpravy na stadionu platí něco město, něco klub. Jágr se snaží pomáhat při vyjednávání s krajem a státem o možné dotaci na zimní stadion, aby bylo možné ho zrekonstruovat kompletně. Město má připravené finance na novou střechu, další úpravy by už ale museli jít z jiných zdrojů a společně s tou novou střechou. Pořadatelé – jsou najímáni městem jako vlastníkem stadionu. Jágr ví, že jsou zde problémy (občas nehlídané vchody, lidi jsou tam, kde nemají být), ale je složitá náprava, protože tu není nějaká jiná mnohem lepší pořadatelská služba, která by to převzala, naopak v minulosti byly i horší.

Komunikace – bod, který poslední dny vzbuzoval největší emoce. Co se týče instagramu Jiřího Kally, je jeho soukromý a věci v něm prezentované tak nejsou názory klubu. Podle Jágra jeho vyjádření nebyly myšleny zle, ale podány poněkud nešťastně. Ohledně nefungujících permic klub rozesílal majitelům omluvný email a sms. Stává se jim, že některé bývají vraceny jako nedoručitelné. Pokud jste tedy permanentkář a nic jste nedostali, obraťte se na klub, jestli máte správně uvedeny kontaktní údaje. I když by bylo lepší, aby o tom nejprve informoval klub, stejně se o tom šušká po celém Kladně a Ruda o tom i napsal v Deníku, tak tímto oficiálně potvrzujeme, že Vít Heral končí na pozici tiskového mluvčího (potažmo v klubu), na jeho místo nastoupí Lukáš Jůdl. Jeho konec nijak nesouvisí s událostmi posledních týdnů a měsíců, toto rozhodnutí už padlo před nějakou dobou, za ty roky už toho měl lidově řečeno plné kecky. Občas se na adresu klubu vyjádří nějací (bývalí) hráči. Spousta věcí je jinak, než říkají, klub se ale k tomu nechce vůbec vyjadřovat, protože (i s ohledem na majitele) by se toho akorát chytli noviny a není v našem zájmu si prostřednictvím médií cokoli vyřizovat a ještě tomu hráči dělat reklamu.

Komentář autora závěrem: Spousta věcí nemá jednoduchého řešení. Lze chápat stanovisko klubu, že nechtějí reagovat a rozmazávat, co o nás Říha napíše, lze ale chápat i nás fanoušky, že když jediné oficiální vyjádření je to jeho, nebudeme si hned myslet, že je to lež a neřešit to. I když se něco nepovede, je potřeba se k tomu rychle postavit čelem (jako to bylo teď s permicema). Informovat, pokud něco řeší, dát to vědět, aby lidi viděli, že jim to není jedno. Naopak co se týče množství reakcí, méně je někdy více, a jedno oficiální vyjádření může věc dost zklidnit, na rozdíl od vyjadřování se kde koho ke kde čemu. Lukáši Jůdlovi nezbývá než popřát hodně štěstí, určitě s ním budeme v kontaktu, jak bude vše probíhat, to se teprve bude řešit v nadcházejícím období. Zrovna na jeho pozici je laťka dost vysoko, snad se mu jí podaří aspoň udržet. Snad jsem na nic nezapomněl, snažil jsem se informace podat informativně tak jak zazněly.

Facebook

Komunita

ZÁBAVA

Přívětivé místo pro fanoušky kladenského hokeje, kteří si rádi hrají nebo zrovna nemají co na práci. AKTUALIZOVÁNO!