Vlakový výjezd na spartu


Autor: pan Shimi - Datum: 26 listopad 2019

Někteří pamětníci dob minulých jistě pamatují legendární vlakové výjezdy na pražskou Štvanici, kde Kladno v sezóně 1958/59 hrálo své domácí zápasy z důvodu montáže ocelové střechy. Zápas co zápas vyjížděly z Kladna speciální vlaky, které pojmuly až 2000 fanoušků. Na Štvanici se společně s dalšími v Praze pracujícími Kladeňáky, kteří na hokej chodili rovnou z fabriky a dalšími Pražany, sešlo až 9 tisíc lidí. Společně hnali Kladno za jeho prvním ligovým titulem.

Ti mladší z Vás si budou pamatovat výjezd pěti autobusy na Slavii, který Fanklub zajišťoval v první sezóně, kdy klub hrál s Rytířem na prsou a Jaromírem v pozici majitele v zádech. Mezitím jsme samozřejmě jezdili podporovat naše kluky i na jiné venkovní zápasy, ale nikdy už ne v takovém množství. I když třeba nedávno na spartě jsme se také sešli v nemalém počtu. Atmosféra ve vyprodané O2 aréně ale nebyla ani bouřlivá, ani domácí. My však víme, že máme rozhodně na víc...

A tak tedy, jelikož příště chceme už mít v O2 aréně jednoznačně navrch a ukázat spartě, kdo je na východním kladenském předměstí pánem, rozhodli jsme se navázat na vlakové výjezdy na Štvanici a uspořádat největší novodobý výjezd. Štvanice již bohužel nestojí, ale v Praze máme nyní jiný cíl - tím je Libeň.

V neděli 12. ledna 2020 vyjede z kladenského hlavního nádraží speciální vlak, který stejně jako v sezóně 1958/59 dopraví Kladeňáky vytvořit domácí atmosféru na pražském kluzišti. Tím bychom rádi navázali na staré časy Bacílka, Proška a dalších kladenských legend. Tímto Vás vyzýváme – pojeďme společně podpořit Kladno!!!

Kdy se výjezd koná? V neděli 12. ledna 2020. Odjezd z kladenského hlavního nádraží ve 13:45. Odjezd zpět z libeňského nádraží v 19:15 (vlak je přímý, bez zastavení). Na odjezd vlaku je nutné se dostavit minimálně 15 minut před odjezdem (13:30 z Kladna, resp. 19:00 z Libně).

Jak se mohu přihlásit? O domácí zápasy bude od pátečního domácího zápasu se spartou u horního prostředního vchodu na stání (vchod 03, u sektoru 14 – pod hodinami) stolek, za kterým vždy bude odpovědný člověk z kotle, který Vám prodá voucher, případně podá další informace. Pokud se nemůžete dostavit osobně, ve výjimečném případě se můžete přihlásit na e-mailové adrese xplech@seznam.cz a peníze posílat na číslo účtu: 5536908001 / 5500 (do poznámky uveďte jméno přihlášeného zájemce a do souběžně poslané e-mailové zprávy pak všechny podrobnosti). Prosíme, využívejte tuto možnost ale pouze v krajním případě! Dáváme přednost osobnímu prodeji na stadionu. V každém případě je výjezd nutné zaplatit předem.

Kolik to bude stát? Voucher pro dopravu vlakem (tam i zpět) bude stát 199 Kč (Permanentkáři a členové Fanklubu se zaplacenými příspěvky 179 Kč). Zároveň si můžete předplatit i vstupenku na samotný zápas do sektoru hostů za 250 Kč (vstupenka jako taková vám pak bude vydána až ve vlaku cestou tam). Budete-li mít zájem o jiná místa v aréně, musíte si lístky zařídit sami. V tom případě zaplatíte jen 199 Kč za cestu.

Dostanu potvrzení o nákupu? Při nákupu dostanete voucher. Ten bude sloužit jako jízdenka a místenka na vlak. Pokud si společně s jízdenkou na vlak předplatíte i lístek do sektoru hostů, na základě tohoto voucheru obdržíte vstupenku na utkání ve vlaku.

Vstupenky do obou sektorů za brankou máme zajištěny a jsou přednostně určeny pro cestující vlakem. Je tam převis cca 70 ks, které můžeme nabídnout těm co jsou přímo z hlavního města nebo nemají Kladno při trase. Věříme, ale že si při druhé lednové neděli třeba uděláte výlet, zajížďku, nebudete přehnaně pohodlní a pojedete s námi právě speciálním vlakem přímo z Kladna. Taková příležitost se nemusí opakovat!

Výjezd je vhodný i pro rodiny s dětmi. Vyčleníme extra vagon a i v sektorech v hale se budeme snažit, aby ti co se nechtějí úplně aktivně zapojovat do fandění a spíše jedou za zážitkem, aby měli místa v horních řadách a s dobrým výhledem. Kotelníci na stání se vším všudy se budou soustřeďovat v dolní časti. Vše si řekneme osobně přímo u prodejního místa ;)

V případě dotazů se primárně obracejte na osoby u již zmiňovaného stolku nahoře u vchodu, případně na známé tváře v kotli – většina z nich je zainteresována. Celkový počet míst na tomto společném výjezdu je limitován dvěma čísly - počtem míst ve vlaku (kapacita 340 míst) a počtem sedadel v hostujícím sektoru (410 míst). Neváhejte proto s přihlašováním. Pojďme společně udělat největší vlakový výjezd v novodobé historii Kladna. Buďte s námi u toho i vy!

Za Fanklub Poldi Kladno a Haldaře, Mat a Šimi

(PS: sparta se vždy píše s malým písmenem)

Kulturní přesahy

NA LED! Hokej a bruslení v obrazech

Fenoménu hokeje a bruslení ve výtvarném umění se věnuje nová výstava Národní galerie Praha, která pro návštěvníky znovu otevírá Palác Kinských na Staroměstském náměstí. Výstava představí téměř sto prací napříč různými výtvarnými technikami a médii z českých institucionálních i soukromých sbírek. K vidění budou od 26. dubna do 27. října jak malby starých mistrů, tak díla současných českých tvůrců.

 

www.ngprague.cz

Facebook

Komunita

ZÁBAVA

Přívětivé místo pro fanoušky kladenského hokeje, kteří si rádi hrají nebo zrovna nemají co na práci. AKTUALIZOVÁNO!