Vlakový výjezd na spartu


Autor: pan Shimi - Datum: 26 listopad 2019

Někteří pamětníci dob minulých jistě pamatují legendární vlakové výjezdy na pražskou Štvanici, kde Kladno v sezóně 1958/59 hrálo své domácí zápasy z důvodu montáže ocelové střechy. Zápas co zápas vyjížděly z Kladna speciální vlaky, které pojmuly až 2000 fanoušků. Na Štvanici se společně s dalšími v Praze pracujícími Kladeňáky, kteří na hokej chodili rovnou z fabriky a dalšími Pražany, sešlo až 9 tisíc lidí. Společně hnali Kladno za jeho prvním ligovým titulem.

Ti mladší z Vás si budou pamatovat výjezd pěti autobusy na Slavii, který Fanklub zajišťoval v první sezóně, kdy klub hrál s Rytířem na prsou a Jaromírem v pozici majitele v zádech. Mezitím jsme samozřejmě jezdili podporovat naše kluky i na jiné venkovní zápasy, ale nikdy už ne v takovém množství. I když třeba nedávno na spartě jsme se také sešli v nemalém počtu. Atmosféra ve vyprodané O2 aréně ale nebyla ani bouřlivá, ani domácí. My však víme, že máme rozhodně na víc...

A tak tedy, jelikož příště chceme už mít v O2 aréně jednoznačně navrch a ukázat spartě, kdo je na východním kladenském předměstí pánem, rozhodli jsme se navázat na vlakové výjezdy na Štvanici a uspořádat největší novodobý výjezd. Štvanice již bohužel nestojí, ale v Praze máme nyní jiný cíl - tím je Libeň.

V neděli 12. ledna 2020 vyjede z kladenského hlavního nádraží speciální vlak, který stejně jako v sezóně 1958/59 dopraví Kladeňáky vytvořit domácí atmosféru na pražském kluzišti. Tím bychom rádi navázali na staré časy Bacílka, Proška a dalších kladenských legend. Tímto Vás vyzýváme – pojeďme společně podpořit Kladno!!!

Kdy se výjezd koná? V neděli 12. ledna 2020. Odjezd z kladenského hlavního nádraží ve 13:45. Odjezd zpět z libeňského nádraží v 19:15 (vlak je přímý, bez zastavení). Na odjezd vlaku je nutné se dostavit minimálně 15 minut před odjezdem (13:30 z Kladna, resp. 19:00 z Libně).

Jak se mohu přihlásit? O domácí zápasy bude od pátečního domácího zápasu se spartou u horního prostředního vchodu na stání (vchod 03, u sektoru 14 – pod hodinami) stolek, za kterým vždy bude odpovědný člověk z kotle, který Vám prodá voucher, případně podá další informace. Pokud se nemůžete dostavit osobně, ve výjimečném případě se můžete přihlásit na e-mailové adrese xplech@seznam.cz a peníze posílat na číslo účtu: 5536908001 / 5500 (do poznámky uveďte jméno přihlášeného zájemce a do souběžně poslané e-mailové zprávy pak všechny podrobnosti). Prosíme, využívejte tuto možnost ale pouze v krajním případě! Dáváme přednost osobnímu prodeji na stadionu. V každém případě je výjezd nutné zaplatit předem.

Kolik to bude stát? Voucher pro dopravu vlakem (tam i zpět) bude stát 199 Kč (Permanentkáři a členové Fanklubu se zaplacenými příspěvky 179 Kč). Zároveň si můžete předplatit i vstupenku na samotný zápas do sektoru hostů za 250 Kč (vstupenka jako taková vám pak bude vydána až ve vlaku cestou tam). Budete-li mít zájem o jiná místa v aréně, musíte si lístky zařídit sami. V tom případě zaplatíte jen 199 Kč za cestu.

Dostanu potvrzení o nákupu? Při nákupu dostanete voucher. Ten bude sloužit jako jízdenka a místenka na vlak. Pokud si společně s jízdenkou na vlak předplatíte i lístek do sektoru hostů, na základě tohoto voucheru obdržíte vstupenku na utkání ve vlaku.

Vstupenky do obou sektorů za brankou máme zajištěny a jsou přednostně určeny pro cestující vlakem. Je tam převis cca 70 ks, které můžeme nabídnout těm co jsou přímo z hlavního města nebo nemají Kladno při trase. Věříme, ale že si při druhé lednové neděli třeba uděláte výlet, zajížďku, nebudete přehnaně pohodlní a pojedete s námi právě speciálním vlakem přímo z Kladna. Taková příležitost se nemusí opakovat!

Výjezd je vhodný i pro rodiny s dětmi. Vyčleníme extra vagon a i v sektorech v hale se budeme snažit, aby ti co se nechtějí úplně aktivně zapojovat do fandění a spíše jedou za zážitkem, aby měli místa v horních řadách a s dobrým výhledem. Kotelníci na stání se vším všudy se budou soustřeďovat v dolní časti. Vše si řekneme osobně přímo u prodejního místa ;)

V případě dotazů se primárně obracejte na osoby u již zmiňovaného stolku nahoře u vchodu, případně na známé tváře v kotli – většina z nich je zainteresována. Celkový počet míst na tomto společném výjezdu je limitován dvěma čísly - počtem míst ve vlaku (kapacita 340 míst) a počtem sedadel v hostujícím sektoru (410 míst). Neváhejte proto s přihlašováním. Pojďme společně udělat největší vlakový výjezd v novodobé historii Kladna. Buďte s námi u toho i vy!

Za Fanklub Poldi Kladno a Haldaře, Mat a Šimi

(PS: sparta se vždy píše s malým písmenem)

CHYSTÁME SE

na Vsetín do Brna

Busem každý den tam i zpět, podrobné informace včetně cen a přihlášek najdete odkazech níže:

 

NE 21.4. odj. 12:30 od ZS

 

PO 22.4. odj. 13:00 od ZS

 

Info ke vstupenkám: Zájemci nechť kontaktují Astixe nebo Zelího mailem či přes soukromou zprávu.

 

Kliknutím na banner výše budete přesměrováni na přehled všech plánovaných venkovních výjezdů, podrobné info a přihlašovací formuláře. Prosíme sledujte, průběžně upřesňujeme. Info se bude objevovat i na diskuzi.

Facebook

Komunita

ZÁBAVA

Přívětivé místo pro fanoušky kladenského hokeje, kteří si rádi hrají nebo zrovna nemají co na práci. AKTUALIZOVÁNO!