Na zimáku proběhla tradiční schůze fanoušků se zástupci vedení a hráčů


Autor: pan Shimi - Datum: 15 prosinec 2023

Před pár dny se konalo tradiční setkání fanoušků se zástupci vedení klubu a hráčů. Za vedení byli přítomni majitel Jaromír Jágr, sportovní manažer Jiří Burger a tiskový mluvčí Jaroslav Keimar a za hráče Václav Veber.

 

 

Schůze začala uvolněně a mluvilo se hlavně o sportovních věcech.

Keimi zahájil sezení, přivítal přítomné a spustili jsme dotazy na Vaška Vebera…

Zajímalo nás, proč často v zápasech vedeme, ale stále tyto zápasy ztrácíme.
- To kdyby věděli… Pracují na tom, aby se to nestávalo, snaží se poctivě trénovat. Čím to je, ví hokejbůh…

Jak s kabinou zamával konec Plekyho?
- Tak konec Plekyho je citlivé téma asi pro vedení, hráče i fanoušky. Hráči to ale neřeší, jedou dál, tak jak to je, v týmu jsou jiní tahouni. Co také s tím jiného dělat...

Jak je to s odvoláváním faulů?
- Hráči to většinou cítí tak, že by mělo být rozhodnutí na rozhodčích a nic moc se nepouštět do zbytečných akcí.

Pokračuje Jirka Burger...

Co Ujčík, sporné góly a podivná vyloučení?
- Jiří Burger s rozhodčími mluví pravidelně, tak jako ostatní zástupci klubů a snaží se to řešit. V prvé řadě je potřeba začít u sebe a dávat si pozor, aby tyto situace na ledě vůbec nevznikaly.

Coach challenge v zápase s Boleslaví, proč jsme si jí nevzali?
- Bylo to vyhodnoceno správně, i zpětnou vazbou od rozhodčích. Zbytečně by se akorát oslabil tým.

Jak je to s filmováním a jeho trestáním? Řešilo se například u Radka Smoleňáka, Jirky Ticháčka, …
- Zřídila se kvůli tomu zvláštní komise, která sleduje každý zápas, a každý náznak simulování bude zpětně trestat.

Nájezdy. Věčné téma. Nedaří se nám v nich. Nedělají hráči zbytečné fatalitky místo aby to zkusili jednodušeji? Kde je chyba?
- V nájezdech během zápasu jsme proměnili 1 ze 3, v nájezdech po prodloužení 1 ze 14.
- Trenéři do toho hráčům neradi mluví, nechávají to na nich. Na trénincích se nájezdy hráčům daří, nevíme, proč v zápase to nejde. Každopádně si to uvědomují a zaměřují se na to.

Opět otázka i na Jirku Burgera – proč ztrácíme zápasy, které vedeme?
- Spousta zápasů, které jsme ztratili nejen ve vedení o gól, ale i o dva. Přesto jsme zápas ztratili. Všichni si to uvědomují, a snaží se na tom pracovat. Nepomohla ani ztráta dvou centrů z prvních dvou útoků, kteří měli být kostrou týmu – Pleky a Matyáš Filip.

S tím souvisí další otázka. Příchody x odchody. Nejdřív jak to vypadá s Matyášem Filipem?
- Když vše půjde dobře, tak návrat snad během ledna.

Je v plánu nějaký příchod?
- Zájem by byl o beka a útočníka, ale momentálně nikdo v hledáčku není. Někteří kvalitní hráči k dispozici jsou, ale týmy za ně chtějí moc velkou hráčskou protihodnotu, která by se nám nevyplatila.

Co Aaltonen?
- Moc drahý, byl by nejlépe placený hráč v týmu a nemá na to odpovídající výkonnost. Proto nemáme zájem.

Máme někoho domluveného na střídavé starty?
- Karel Klikorka už zůstane ve Slavii. Matěj Beran také, ale ten by teoreticky mohl naskočit, kdyby byla krize. Ale jen krátkodobě.

Petr Ton mladší. Počítá se s ním do kádru?
- Ton je kmenový hráč Kladna, ale momentálně má smlouvu v Litoměřicích. V případě potřeby jsou ale také domluvené střídavé starty.

Proč po sezoně odešel Miroslav Indrák a Láďa Zikmund?
- Indrák měl opci, ale měl brát větší peníze. Vzhledem k poměru cena x výkon se vedení rozhodlo o tom ho neprodloužit.
- V Plzni, kde hraje nyní vypadl ze sestavy a nedaří se mu, dosud vstřelil 1 gól.
- Zikmund měl také opci a bylo mu navrženo prodloužení smlouvy, pokud by šel s penězmi trochu dolů. S tím nesouhlasil. Nyní je ve 2. lize v Německu v Crimmitschau.

Co Adam Brízgala, už je naším hráčem?
- Brízgy má na Kladně smlouvu ještě na další dva roky. Je ale kmenovým hráčem sparty (s malým "s"). V současnosti se právě jedná o tom, aby byl kmenovým hráčem Kladna.

Richard Jarůšek. Moc se mu nedaří naplnit očekávání, nebylo by vhodné ho pustit někam rozehrát?
- Za Jarůškem stojí. Vzhledem k omezeným možnostem kádru není vhodné jej někam pouštět.

Naši mladí v zámoří, byli osloveni?
- V zámoří máme dva hráče – Marka Alschera a Matyáše Šapovaliva. S oběma se komunikuje a je to někdy možné, nicméně se jim daří a jejich návrat není na pořadu dne.

Jsou někteří junioři, kteří se měli přesunout do Áčka?
- Někteří dali přednost raději juniorce v zahraničí, třeba Sebastian Redlich – Švédsko a Adam Bareš. Ten hraje už i v Áčku za Pelicans. Josef Trojna naopak podepsal, takže ten je pod smlouvou, pracuje se s ním a zatím hraje v juniorech.

Mládež. Na Kladně kámen úrazu. Jaká je situace?
- Poslední dva roky odešlo 20 nejlepších hráčů. Někteří si mysleli, že mají hrát výš, i když neměli ještě výkonnost. Tak odešli raději jinam.

Proč se to děje?
- Je to složité, protože takto mladí hráči nejsou pod smlouvami a pokud o ně má zájem jiný klub a pošle za něj tabulkovou hodnotu, pak se jeho odchodu nedá zabránit.
- Nadějní dorostenci odešli, protože juniorka spadla. Od toho se vlastně odvíjí skoro všechno.
- Nové hráče do mládežnických týmů je zájem přivézt, jak do dorostu, tak do juniorky, ale opět – kvůli juniorce v nižší lize sem hráči nechtějí.

Máme v juniorce nějakého nadějného brankáře? A kdo je vlastně naše trojka?
- V juniorce momentálně není žádný brankář, který by se mohl posunout do Áčka.
- Trojkou je David Stahl, který teď chytá ve 2. lize v Ústí nad Labem.

Připojil se i Jaromír...

Je na obzoru jeho návrat?
- JJ už trénoval s týmem, hrát by chtěl.

Co Kaufland?
- Smlouva končí po letošní sezóně, její prodloužení bude otázkou dalšího jednání.

Radek Smoleňák?
- Dobrý krok, hodně pozvedl kabinu.

Rozpočet. Jak jsme na tom v porovnání s ostatními kluby?
- Ostatní jsou jinde, Olomouc je na tom nejpodobněji jako my. Ostatní kluby (vyjma Prahy) podporují výrazně jednotlivé kraje, Středočeský minimálně.

Kuba Voráček. Zapojí se nějak výrazněji do chodu klubu?
- Voras má rodinu, smluvní závazky v Americe do konce sezony, které mu neumožňují se víc zapojit.
- JJ se po příchodu Vorase přesunul do skyboxu. Když je na střídačce, tak trenérům nemluví do práce, soustředí se jen na určité aspekty hry, primárně na buly.

Michael Frolík a jeho občasná úleva kvůli rodině.
- Byla podmínkou při příchodu. Má rodinu v Americe. Klub mu vychází vstříc.

Teď jedna trochu citlivější věc. JJ připadá, že na to, jak jsme malý, takřka rodinný klub, tak bychom měli méně kritizovat a více držet spolu. Hráči jsou mnohdy špatní z toho, jak na internetu každý kritizuje každou maličkost. Měli bychom se více semknout...

Tak.

Tolik sportovní stránka věci. Keimi pak vysvětlil nějaké organizační věci...

Vánoční zápas.
- Bude 22.12. s Vítkovicemi. Bude to pojato ve vánočním duchu s charitou, bude tam nějaká finanční pomoc dětským domovům, zapojení dětí do této akce.

Zlepšení v oblasti PR, hlavně v oblasti internetu.
- V poslední době se klub intenzivně zaměřil na online propagaci a využívá veškeré možné inzertní plochy v online prostředí (hokej.cz, Sport.cz, Super.cz, oficiální aplikace TELH a další platformy). Klub si je vědom potřeby propagace i mimo prostředí – snahou ale je případné reklamní plochy barterovat. Aktuálně vychází měsíční rozpis utkání v Kamelotu, do autobusů ČSAD se rozpis umisťuje také (ale ne do všech – záleží na nabídce provozovatele), dále se využívají nové informační panely města Kladna, kterých bude přibývat a v řešení jsou nové výlepové plochy.

Ticketing.
- Nově slevy na dětské vstupné. Děti do 6 let zdarma bez nároku na místo, děti do 12 let sleva 50 procent. Studenti, ZTP a senioři (70+) vstupné se slevou mezi 15 a 20 procenty (podle míst). Nově snaha uvolňovat lístky do prodeje s větším předstihem (v prosinci šlo na Kometu nakupovat lístky už měsíc dopředu – bude snaha tento trend udržet).

Catering. Nejvíc nám vadí, že občerstvení končí moc brzy, prakticky po druhé třetině. Během třetí třetiny a prodloužení si už člověk na většině místech nekoupí pivo a ani pivonošky nechodí. V zápasech, kdy je méně lidí by mohli chodit i mezi stání.
- Keimi slíbil dát zpětnou vazbu provozovateli. Ten se snaží tyto věci řešit. Ptá se i na dostatečně pestrou a vyhovující nabídku. Dá se s ním případně průběžně řešit, když budeme mít nějaké návrhy na změny dávající smysl.
- Již máme zpětnou vazbu od Keimiho. Na základě komunikace s provozovatelem občerstvení se dohodlo následující: venkovní stánky skončí po druhé přestávce, u vnitřních se bude dbát na to, aby se doba provozu prodloužila. Pivonoši(-ky) do kotle nedocházeli, proto, že byl zřízen výčep přímo nad sektorem, nicméně na základě zpětné vazby se pokusí tuto službu zlepšit.

Fanshop. To samé. Končí moc brzy. Člověk by si chtěl po zápase něco koupit a fanshop je zavřený.
- Řeší se. Provozní doba fanshopu byla zkrácena proto, že v minulosti se počet zákazníků po skončení utkání pohyboval v řádu jednotek. V lednu se vyzkouší prodloužení otevírací doby a vyhodnotí se, jak velká je poptávka.

Kelímky. Rádi bychom, aby měli držáky, protože takto je to nepraktické.
- Zamítnuto. Držáky nebudou z finančních a praktických důvodů na straně provozovatele občerstvení. Provozní náklady by o hodně stouply, protože jsou jiné myčky na ty sdržáky a bez, navíc se často držáky ničí, čímž se znehodnotí celý kelímek. Zůstanou tak, jak jsou teď.

A teď ta slavná Gimaxova míra :o)
- Tam se vše ještě dolaďuje i vzhledem k tomu, že jde o pro nás novou věc. Stáčení, potisky kelímků. Vše se vychytá, aby i míra byla v pořádku. A Míra snad taky bude v pořádku… :o)

To je tak nějak vše. Ještě musím zmínit to, že diskuze proběhla v klidu a Jirka Burger třeba nabídl, že v případě našeho zájmu není problém pořádat setkání častěji. Alespoň bude čistý vzduch a všichni budeme vědět, na čem jsme. To je myslím hodně fér. Díky Jardovi, Jirkovi, Keimimu i Vaškovi a všem co se zúčastnili a vám za pozornost. Keimimu pak ještě zvlášť za doplnění informací o PR, Ticketingu a Cateringu a za jeho dosud krátkou, ale přesto výbornou práci.

Šimi

Facebook

Komunita

ZÁBAVA

Přívětivé místo pro fanoušky kladenského hokeje, kteří si rádi hrají nebo zrovna nemají co na práci. AKTUALIZOVÁNO!